“ვგიჟდები… მიყვარს “სგუშონითა” და ხილით, ჯემითაც კარგია” – თიკა ფაცაცია გამომწერებს თავის ცნობილ ფენქეიქების რეცეპტს უზიარებს

ინგრედიენტები:

  • კვერცხი – 2 ცალი
  • შაქარი – 2 სკ
  • რძე – 1 ჭიქა
  • კარაქი – 70 გ
  • ზეთი
  • ფქვილი – 1.5 ჭიქა
  • მარილი
  • სოდა – 1.5 ჩკ
  • გამაფხვიერებელი
  • ვანილი

tabula

მომზადების წესი

2 კვერცხი და 2 სკ. შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ 1 ჭიქა რძე და თუ მაქვს კარაქი ვადნობ და ვამატებ სადღაც 70/100 გ. ან ცოტა ზეთს ვასხამ. ვამატებ 1.5 ჭიქა ფქვილს, მწიკვ მარილს, 1.5 ჩკ. სოდა და თუ მაქვს ასევე გამაფხვიერებელსაც ვამატებ და ვანილი. შემდეგ ტაფაზე უცხიმოდ დაბალ ცეცხლზე ვაცხობ.

ასევე ნახეთ: