დიეტა ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით

თუ ახა­ლი წლის შემ­დეგ ზედ­მე­ტი კი­ლოგ­რა­მე­ბი აკ­რი­ფეთ ან თუ ზო­გა­დად, ოც­ნე­ბობთ წო­ნის დაკ­ლე­ბა­ზე, მა­შინ არ არის სა­ჭი­რო დი­ე­ტე­ბით გა­ი­ტან­ჯოთ თავი. საკ­მა­რი­სია თქვე­ნი ზო­დი­ა­ქოს ნიშ­ნის რე­კო­მენ­და­ცი­ებს მიჰ­ყვეთ.

ვერ­ძი ენერ­გი­უ­ლი და აქ­ტი­უ­რია. ხან­და­ხან შე­იძ­ლე­ბა ისე და­ი­ღა­ლონ, რომ სრუ­ლი­ად და­ი­ვი­წყონ, რომ ჭამა სჭირ­დე­ბათ. შე­ე­ცა­დეთ და­იც­ვათ რე­ჟი­მი, რათა არ მოხ­დეს ჭარ­ბი კვე­ბა და ზედ­მე­ტი სტრე­სი სხე­ულ­ზე. მო­ე­რი­დეთ ძა­ლი­ან მძი­მე საკ­ვებს. ჩარ­თეთ თქვენს დი­ე­ტა­ში თევ­ზი, წი­წი­ბუ­რა და მეტი ბოსტნე­უ­ლი. ყა­ვა­ზე უა­რის თქმა სა­სარ­გებ­ლო იქ­ნე­ბა.

კუ­რო­ებს უყ­ვართ კომ­ფორ­ტუ­ლი და მყუდ­რო ცხოვ­რე­ბა, ასე­ვე უყ­ვართ გემ­რი­ე­ლი კერ­ძე­ბი. ვარ­სკვლა­ვე­ბი გირ­ჩე­ვენ მო­ე­რი­დოთ ზედ­მე­ტად კა­ლო­რი­ულ საკ­ვებს და შე­ე­ცა­დეთ უარი თქვათ ტკბი­ლე­ულ­ზე. დიახ, ფუნ­თუ­შე­ბი და ნამ­ცხვრე­ბი გემ­რი­ე­ლია, მაგ­რამ მათი ჭა­მით ვერ მი­აღ­წევთ სა­სურ­ველ შე­დეგს. უპი­რა­ტე­სო­ბა მი­ა­ნი­ჭეთ სა­ლა­თებს და ბოსტნე­ულს. არ გა­მო­რი­ცხოთ მარ­ცვლე­უ­ლი და რძის პრო­დუქ­ტე­ბი.

ტყუპს ბევ­რი სტრე­სი აქვს და მუდ­მი­ვად ჩქა­რო­ბენ სად­მე მის­ვლას. ეს არის ის, რაც იწ­ვევს ყვე­ლა პრობ­ლე­მას. სწრა­ფი კვე­ბა, ცხა­რე, ცხი­მი­ა­ნი, ფქვი­ლი­ა­ნი საკ­ვე­ბი იწ­ვევს ზედ­მეტ კი­ლოგ­რა­მებს და პრობ­ლე­მებს. ეცა­დეთ, რა­ცი­ონ­ში შე­ი­ტა­ნოთ B ვი­ტა­მი­ნით მდი­და­რი საკ­ვე­ბი. და­ა­მა­ტეთ რთუ­ლი ნახ­შირ­წყლე­ბი და შე­ამ­ცი­რეთ საკ­ვე­ბის რა­ო­დე­ნო­ბა.

კირჩხი­ბე­ბი , ემო­ცი­უ­რი ადა­მი­ა­ნე­ბი არი­ან და ში­ნა­გა­ნი კომ­ფორ­ტის­თვის ხში­რად მი­მარ­თა­ვენ საკ­ვებს. თქვენ აბ­სო­ლუ­ტუ­რად არ გაქვთ უფ­ლე­ბა ზედ­მე­ტი ჭა­მოთ, შემ­დეგ და­ა­ყო­ლოთ სას­მე­ლი და დე­სერ­ტი. ჩარ­თეთ თქვენს დი­ე­ტა­ში ბოსტნე­უ­ლი, თევ­ზი და ზღვის პრო­დუქ­ტე­ბი. გახ­სოვ­დეთ, რომ დე­სერ­ტი ცალ­კე საკ­ვე­ბია და ის და­მო­უ­კი­დებ­ლად უნდა მი­ირ­თვათ და არა სა­დი­ლის და­ა­ყო­ლოთ.

ლო­მებს უყ­ვართ გემ­რი­ე­ლი ჭამა. მო­ე­რი­დეთ შემ­წვარ, ცხი­მო­ვან და ცხა­რე საკ­ვებს. მი­ირ­თვით მეტი ბოსტნე­უ­ლი: ბად­რი­ჯა­ნი, ოხ­რა­ხუ­ში, ნი­ა­ხუ­რი. მარ­ცვლე­უ­ლი­დან – წი­წი­ბუ­რა და ქერი.

ქალ­წუ­ლე­ბი პრაქ­ტი­კუ­ლე­ბი და ორ­გა­ნი­ზე­ბუ­ლე­ბი არი­ან. მათ აქვთ შე­სა­ნიშ­ნა­ვი ჯან­მრთე­ლო­ბა, ერ­თა­დერ­თი ის არის, რომ უფრო ფრთხი­ლად უნდა აკონ­ტრო­ლონ დი­ე­ტა. თავი შე­ი­კა­ვეთ ტკბი­ლე­უ­ლი­სა და სა­ხა­მებ­ლის შემ­ცვე­ლი საკ­ვე­ბის­გან, შე­ამ­ცი­რეთ პორ­ცი­ე­ბი. მი­ირ­თვით ნაკ­ლე­ბი და­კონ­სერ­ვე­ბუ­ლი საკ­ვე­ბი.

სას­წო­რებ­მა უნდა შე­ზღუ­დონ მა­რი­ლი­ა­ნი საკ­ვე­ბის მი­ღე­ბა. ეს არა მხო­ლოდ აკა­ვებს წყალს ორ­გა­ნიზ­მში, არა­მედ გავ­ლე­ნას ახ­დენს თირკმე­ლე­ბის მუ­შა­ო­ბა­ზე. მო­ე­რი­დეთ შე­ბო­ლილ საკ­ვებს. გა­და­დით მჭლე ხორ­ცზე და რთულ ნახ­შირ­წყლებ­ზე. დი­ე­ტა საჭ­მლის გა­რე­შე იდე­ა­ლუ­რია თქვენ­თვის. შეც­ვა­ლეთ ყავა მცე­ნა­რე­უ­ლი ჩაით.

მო­რი­ე­ლებს ისე­თი ნე­ბის­ყო­ფა აქვთ, რომ სხვებს უბ­რა­ლოდ შე­შურ­დე­ბათ. წესი თქვენ­თვის მარ­ტი­ვია: მეტი ცილა, ნაკ­ლე­ბი ტკბი­ლი და მა­რი­ლი­ა­ნი. ეცა­დეთ, სა­დილ­ზე ზედ­მე­ტი არ ჭა­მოთ. მი­ი­ღეთ მეტი ვაშ­ლი, ციტ­რუ­სი და სხვა­დას­ხვა ბოსტნე­უ­ლი.

მშვილ­დო­სან­მა თავი უნდა აა­რი­დოს ალ­კოჰო­ლის და­ლე­ვას და გა­დარ­ბე­ნა­ზე ჭა­მას. შე­ე­ცა­დეთ იკ­ვე­ბოთ ინ­ტუ­ი­ცი­უ­რად, უფრო ხში­რად მო­უს­მი­ნოთ თქვენს სხე­ულს. შე­ი­ტა­ნეთ თქვენს დი­ე­ტა­ში სხვა­დას­ხვა წვნი­ა­ნი. მი­ირ­თვით მეტი პარ­კოს­ნე­ბი, რთუ­ლი ნახ­შირ­წყლე­ბი და ბოსტნე­უ­ლი.

თხის რქე­ბის­თვის მკაც­რი დი­ე­ტა უკუ­ნაჩ­ვე­ნე­ბია. მი­ირ­თვით და­ბა­ლან­სე­ბუ­ლი დი­ე­ტა, მაგ­რამ უყუ­რეთ თქვე­ნი პორ­ცი­ე­ბის ზო­მას. არ ჭა­მოთ ზედ­მე­ტი ღა­მით. და­ა­მა­ტეთ სა­ნე­ლებ­ლე­ბი თქვენს დი­ე­ტა­ში, რომ­ლე­ბიც ხელს უწყო­ბენ მე­ტა­ბო­ლიზმს: კურ­კუ­მა, და­რი­ჩი­ნი, კოჭა. შაქ­რის ჩა­ა­ნაც­ვლეთ თაფ­ლით.

მერ­წყუ­ლებს შე­უძ­ლი­ათ ძა­ლი­ან კარ­გად აკონ­ტრო­ლონ მადა და შაქ­რის გარ­და უამ­რა­ვი რამე მარ­ტი­ვად დათ­მონ. შეც­ვა­ლეთ შო­კო­ლა­დი ჩი­რით, თხი­ლით ან ჯან­სა­ღი ტკბი­ლე­უ­ლით. და­ა­მა­ტეთ ფი­ზი­კუ­რი აქ­ტი­ვო­ბა, სბით მეტი წყა­ლი და შე­დე­გი არ და­ა­ყოვ­ნებს.

თევ­ზებს მკა­ფიო გეგ­მა სჭირ­დე­ბათ. ეს ასე­ვე ეხე­ბა კვე­ბას. შექ­მე­ნით თქვე­ნი დი­ე­ტა დღე­ში სამ­ჯე­რა­დი კვე­ბით, წა­ხემ­სე­ბის გა­რე­შე. თქვენს დი­ე­ტას და­ა­მა­ტეთ თევ­ზი, კრე­ვე­ტე­ბი და ზღვის მცე­ნა­რე­ე­ბი; მეტი ბოსტნე­უ­ლი და ხილი. ნახ­შირ­წყლე­ბი­დან: წი­წი­ბუ­რა, ქერი, ყა­ვის­ფე­რი ბრინ­ჯი. და რაც მთა­ვა­რია, თა­ვი­დან უნდა იქ­ნას აცი­ლე­ბუ­ლი ალ­კოჰო­ლი.